İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 70 ilde uyuşturucu ile mücadele kapsamında son 10 gün içinde gerçekleştirilen operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini ve çok sayıda şüphelinin yakalandığını duyurdu.

ESKİŞEHİR DAHİL 70 İLDE OPERASYON

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre; Gaziantep, Ankara, İzmir, Konya, Adana, Samsun, Mersin, İstanbul, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Manisa, Muğla, Sivas, Hatay, Kayseri, Balıkesir, Kırklareli, Aksaray, Diyarbakır, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Batman, Elazığ, Kocaeli, Malatya, Sakarya, Aydın, Kilis, Osmaniye, Yalova, Düzce, Denizli, Afyonkarahisar, Çorum, Yozgat, Çanakkale, Karaman, Zonguldak, Trabzon, Nevşehir, Tokat, Eskişehir, Ordu, Adıyaman, Giresun, Mardin, Van, Amasya, Bingöl, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Muş, Erzurum, Ağrı, Bilecik, Bolu, Edirne, Hakkari, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kütahya, Rize, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Uşak illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Uyuşturucu ticaretine yönelik yapılan bu operasyonlarda 1.420 ekip ve 3.550 personel görev aldı. Operasyonlara ayrıca 13 hava aracı ile 49 narkotik dedektör köpeği de destek verdi. Çalışmalar sonucunda 565 kilo uyuşturucu madde ile 357 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Aynı süreçte 940 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı