Bir süredir Manisa Şehir Hastanesi’nde kolon kanseri tedavisi gören Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’dan acı haber geldi.
Yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden Durbay, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.
"BAŞIMIZ SAĞ OLSUN"
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer acı haberi şu şekilde duyurdu;
Acımız büyük, başımız sağ olsun.
Bir süredir tedavi altında olan Manisa Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.
Ailesinin, Manisa’nın, ülkemizin ve partimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

GÜLŞAH DURBAY'IN HASTALIĞI NEYDİ?
Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı olan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, göreve geldikten kısa bir süre sonra kolon kanseriyle mücadele ettiğini kamuoyuna açıklamıştı.
1 Aralık’ta rutin kontrolleri için hastaneye başvuran Durbay, kan tablosu ve beslenme durumunda tespit edilen bozulmalar nedeniyle Dahiliye Servisi’ne yatırıldı. Yapılan değerlendirmelerin ardından 2 Aralık’ta çoklu organ yetmezliği teşhisi konulan Durbay, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Son olarak Manisa Şehir Hastanesi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada ise Durbay’ın mevcut çoklu organ yetmezliği nedeniyle klinik durumunun ağırlaştığı, bu nedenle entübe edildiği bildirilmişti.
GÜLŞAH DURBAY KİMDİR?
Gülşah Durbay, 1988 yılında Manisa'da dünyaya geldi.
Eğitim hayatına memleketinde başlayan Durbay daha sonra eğitimi için Ankara'ya gitti.
Durbay, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden 2011 yılında, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ise 2024 yılında mezun oldu.
Durbay, Yaşar Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamasının yanı sıra, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde de ekonomi ve finans alanında doktorasına başladı.
İş hayatında gıda sektörünün önde gelen uluslararası firmalarında çeşitli yöneticilik görevlerinde bulunan Durbay, şirketlere gıda güvenliği, iş güvenliği, kalite ve strateji konularında danışmanlık yaptı.
Durbay, Cumhuriyet Halk Partisi'nde 2014 yılında İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ve 2015-2020 yılları arasında iki dönem İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerini yerine getirdi.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Şehzadeler Belediye Başkanı seçilerek, Manisa'nın ilk kadın Belediye Başkanı oldu.
Gülşah Durbay bir dönem Gıda Mühendisleri odası Manisa Temsilciliği, Manisalılar Derneği ve Sosyal Demokrasi Vakfı’nda (SODEV) yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde de bulundu.
Ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği ve İkinci Yüzyıl Derneği üyeliği de bulunuyor.




