Enerji Günlüğü'nün haberine göre; 50 MW kapasiteye sahip Bolu GES yarışında en iyi teklif Ecogreen Elektrik’ten geldi. 85 MW kapasiteli Erzurum-3 GES yarışında Sertaş Turizm, 260 MW kapasiteli Eskişehir GES yarışında ise Efor Holding en iyi teklif sahibi oldu.
Bolu GES yarışında 7. turda kilovatsaat başına 3,25 Euro/Cent fiyat ve MW başına 44 bin euro katkı payı ile Ecogreen Elektrik en iyi teklifi verdi. Erzurum-3 GES yarışında aynı birim fiyatla ve MW başına 120 bin euro katkı payı ile Sertaş Turizm en iyi teklif sahibi olurken, Eskişehir GES yarışında 13. turda yine kilovatsaat başına 3,25 Euro/Cent fiyat ve MW başına 105 bin euro katkı payı ile Efor Holding en iyi teklifi verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen bu yarışmalarla, Kahramanmaraş, Mardin, Erzurum, Van, Bolu ve Eskişehir’de kurulacak güneş enerji santralleri ile Demirköprü Yüzer GES’in YEKA GES-2025 yarışmaları tamamlanmış oldu.





