Türkiye, FIBA ​​Basketbol Dünya Kupası 2027 Avrupa Elemeleri maçlar öncesinde yapılan güç sıralamasında birinci basamakta yer aldı ve konumu korudu.

FIBA tarafından yapılan sıralamada, Türkiye'nin Sırbistan'a karşı arka arkaya aldığı 2 galibiyet rekor olarak nitelendirildi.

Açıklamada 12 Dev Adam için, "Zaten en üst sıradaydılar ve şimdi daha da iyi oldular" denildi.

Ayrıca Türk vatandaşı olarak milli takımda forma giyme imkan yakalayan Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü oyuncusu Malachi Flynn için de övgü dolu sözler kullanarak, Türkiye Ligi'nde maç başına 15.8 sayı, 4.3 asist ve 3.2 ribaund ortalamasıyla ve %39.8 üçlük isabet oranıyla başarılı bir performans sergilediğine ve zorlu maçlarda Türkiye'nin ona ihtiyaç duyacağı ifade edildi.

A Milli Basketbol Takımı, FIBA ​​Basketbol Dünya Kupası 2027 Avrupa Elemeleri kapsamında 27 Şubat Cuma akşam saat 21.00'da Sırbistan ile mücadele edecek.

Milli Takım Basketbol

FIBA GÜÇ SIRALAMASI

Karşılaşmalar öncesinde yapılan güç sıralaması şu şekilde:

  1. Türkiye
  2. Yunanistan
  3. Almanya
  4. Sırbistan
  5. İspanya
  6. Polonya
  7. Hırvatistan
  8. Fransa
  9. Ukrayna
  10. Litvanya
  11. İtalya
  12. Macaristan
  13. Çekya
  14. Finlandiya
  15. Portekiz
  16. Hollanda

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi