A Milli Futbol Takımı, 24 yılın ardından Dünya Kupası'nda mücadele edecek. Milyonlarca futbolsever büyük bir heyecanla turnuvanın başlamasını bekliyor. 48 takımın kıyasıya rekabet edeceği karşılaşmalar yarın başlayacak.
2026 Dünya Kupası'nın ilk maçı, Meksika ile Güney Afrika arasında oynanacak. Karşılaşma Türkiye saati ile 22.00'da başlayacak. A Milli Futbol Takımı ilk maçına ise 14 Haziran Pazar günü Türkiye saati ile 07.00'da Avustralya karşısında çıkacak.
D Grubu'nda bulunan Milliler grupta 2. maçını 20 Haziran'da saat 06.00'da Paraguay'la, 3. ve son maçını ise 26 Haziran'da saat 05.00'de ABD ile oynayacak.
TRT'YE TEPKİ YAĞDI
Dünya Kupası maçlarını yayınlayacak olan TRT'ye turnuva öncesi tepki yağdı. Halk TV'de yer alan habere göre, 2018'deki Dünya Kupası'nı 4K kalitesinde yayınlayacağını duyurmuştu. Ancak Türkiye'nin de yer aldığı 2026 Dünya Kupası için benzer bir açıklama gelmedi ve yayın akışından kaldırıldı. Maçları heyecan içinde bekleyen futbolseverler TRT'ye büyük tepki gösterdi.
Sosyal medya adeta mesaj yağmuruna tutuldu. Yapılan paylaşımlarda eleştirilerin yanı sıra TRT'ye 4K yayını için çağrı da yapıldı




