Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2026 yılı faaliyet programında yer alan Yeşilay İşitme Engelliler Türkiye Taekwondo Şampiyonası, 11 Şubat 2026 tarihinde Ankara Taha Akgül Spor Salonu’nda düzenlendi.
Çeşitli illerden yüzlerce genç sporcunun katılım sağladığı turnuvada, dereceye girmek için kıyasıya rekabet edildi.
Çeşitli kategorilerde mücadele sporcular arasında Eskişehir'i temsil eden genç sporcular öne çıktı.
TOPLAM 4 MADALYA KAZANDILAR
Turnuvanın iki farklı kategorisinde toplam 4 madalya kazanan sporculardan Beril Su Altaş, 12-14 yaş Yıldızlar Poomsae kategorisinde sergilediği başarılı performans ile rakiplerinin tümünü geride bırakarak birinciliği kazandı ve altın madalyayı boynuna taktı.
Yine aynı kategoride yarışan Selen Naz Ulus üçüncü olurken, 14-17 yaş Gençler kategorisinde yarışan Beren Su Ulus da üçüncü oldu ve bronz madalya elde etti.
Beren Su Ulus ayrıca Kyorugi kategorisinde de başarılı bir performans ortaya koyarak dereceye girdi ve bronz madalya kazandı.
Genç sporcuların başarısını resmi sosyal medya hesabından tebrik eden Eskişehir Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, "Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz" ifadelerini kullandı. Genç sporcular ayrıca İl Müdürü Hasan Kalın ile de bir araya geldi.





