Eskişehir’de sıcaklıklar yeniden yükselecek: Pastırma yazı geliyor
Eskişehir’de sıcaklıklar yeniden yükselecek: Pastırma yazı geliyor
İçeriği Görüntüle

Türkiye genelinde 216 müze ve ören yerini kapsayan çalışma tamamlandığında vatandaşlar, müze girişleri için fiziksel kart taşıma zorunluluğu olmadan işlem yapabilecek.

GİRİŞLERDE KİMLİK KARTI KULLANILACAK

Yeni sistemde vatandaşların e-Devlet veya mobil uygulama üzerinden gerekli ödemeyi yaptıktan sonra gişelerde beklemesine gerek kalmayacak. Ziyaretçiler, T.C. kimlik kartlarını okutarak müze ve ören yerlerine doğrudan giriş yapabilecek.

Halihazırda geçerliliği bulunan Müzekartlar ise süreleri boyunca kullanılmaya devam edecek.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM 2026 SONUNDA TAMAMLANACAK

Bakanlık ile gerçekleştirilen toplantıda projenin mevcut durumu ve çalışmaların 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefi değerlendirildi.

Dijital dönüşüm yalnızca biletleme ve giriş işlemleriyle sınırlı olmayacak. Proje kapsamında müzelerin teknolojik altyapısının geliştirilmesi de planlanıyor.

5G, YAPAY ZEKA VE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK

Çalışmada fiber altyapının güçlendirilmesi, 5G entegrasyonu ve yapay zeka destekli veri analitiğinin kullanılması hedefleniyor. Ayrıca artırılmış gerçeklik uygulamaları ve sesli rehber sistemleriyle ziyaretçi deneyiminin geliştirilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında kültürel mirasa ilişkin stratejik verilerin de Türkiye sınırları içerisindeki yerli altyapılarda güvence altına alınması öngörülüyor.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi