MHP’den Vali Hüseyin Aksoy’a ziyaret MHP’den Vali Hüseyin Aksoy’a ziyaret

5000 TL emekli ikramiyesi ödemeleri 11-14 Kasım tarihlerinde verildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe çalışması sonrası 12 milyon civarında çalışmayan emekliye 60 milyar TL'nin üzerinde Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi oldu. 5000 TL emekli ikramiyesi alamayan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) üye vatandaşlar için ek düzenleme ilk Kabine Toplantısı'nda tartışılacak.

Sabah'tan Mete Dirice'nin haberine göre; Cumhuriyet ikramiyesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bütçe sınırları sonuna kadar zorlandı. Alınan karara göre çalışmayan emeklilere 5000 TL ikramiyesi ödeme yapıldı. SGK, 11-12-13 Kasım'da SSK'lılara, 14 Kasım'da Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı olmak üzere toplam 12,2 milyon emekliye 61 milyar TL ödeme yaptı.

5000 TL emekli ikramiyesi için ek düzenleme Detaylar belli oldu

DUL VE YETİMLERE DE CUMHURİYET İKRAMİYESİ ÖDEMESİ YAPILDI

Düzenlemeden dul ve yetimler de hisseleri oranında faydalandı. Yüzde 75 hissesi olan dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara 3750 TL, yüzde 50 hissesi olanlara 2500 TL, yüzde 25 hissesi olanlara ise 1250 TL ödeme yapıldı.

Öte yandan 5000 TL emekli ikramiyesi için yeni gelişmeler gündeme geldi. Emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı.

Bununla beraber ÇKS Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kalmış ve 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesinden yararlanamamıştı. 5000 TL emekli ikramiyesi alamayan yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi bulunduğu gündeme geldi.

Çiftçiler AK Parti milletvekilleri ve parti yönetimine 5000 TL emekli ikramiyesi için taleplerini iletti. Emeklilerin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan ile görüşmeler yapılacağı aktarıldı.

Kaynak: Eskişehir Net Haber Merkezi