Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı ile kentte büyük bir başarıya imza attı. Modern yapısı, zengin içeriği ve havacılık tarihine ışık tutan koleksiyonlarıyla dikkat çeken merkez, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Ekim 2022 tarihinde düzenlemelerin ardından halkın hizmetine sunulan park, Tepebaşı Belediyesi’nin sosyal medya üzerinden düzenlediği anket sonucunda “Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı” adını aldı. Açıldığı günden bu yana hem Eskişehirlilerin hem de kente gelen ziyaretçilerin uğrak noktası haline gelen park, yıl boyunca özel etkinlikler ve sergilerle binlerce kişiyi ağırlıyor.

Yaz sezonunda haftalık ortalama 1000 ziyaretçi, kış sezonunda ise haftalık yaklaşık 500 ziyaretçi merkezde ağırlanıyor. Ücretsiz giriş imkanı sunan park, özellikle aileler, öğrenciler ve teknoloji meraklıları tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Dji 0637 (1)

Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda toplam 19 hava aracı sergileniyor. Koleksiyon; 15 uçak, 1 planör, 1 yakıt ikmal tankeri, 1 hava savunma sistemi ve 1 helikopterden oluşuyor. Sergilenen tüm hava araçları, geçmişte aktif olarak görev yapmış ve envanterden çıkarılarak burada halkla buluşturulmuş araçlardır. Bu yönüyle park, havacılık tarihi açısından büyük bir değer taşıyor.

Park içerisinde bulunan 2 adet çok amaçlı etkinlik alanı, yıl boyunca kültürel ve eğitim amaçlı organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Böylece merkez, sadece bir sergi alanı olmanın ötesine geçerek, toplumsal etkileşimi güçlendiren bir cazibe merkezi haline geliyor.

Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı, haftanın 6 günü ziyarete açık olup, Pazartesi günleri bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle kapalıdır.

Yaz döneminde: 09.00 – 21.00

Kış döneminde: 09.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Girişler tamamen ücretsiz olup, park her yaştan ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor.

Kaynak: Bülten