Vize sorunu Türkleri alternatif ülkelere yöneltti: O ülkelere girmek artık daha kolay Vize sorunu Türkleri alternatif ülkelere yöneltti: O ülkelere girmek artık daha kolay

"HAYAT KAYBETME NOKTASINA KADAR GETİREBİLİR"

Toz taşınımının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilerinin bulunduğunu belirten Sağsen, şunları söyledi:

"Özellikle yetkililerin uyarıları; nefes darlığı ve alerjileri olan insanların daha çok kapalı alanlarda kalması yönündeydi. Bunun dışında daha fazla solunum problemlerine, halsizlik, baş ağrısı gibi sağlık problemlerine yol açtığı biliniyor. Havada ciddi partikülleşme olması insan sağlığını ciddi şekilde etkiliyor. 1952 yılında da Londra sisi yaşanmıştı. Kış ayında fazlaca kömür harcanmış, yakılmış ve hava sirkülasyonunun olmamasıyla şehre çöken karbondioksit yaklaşık 5 binin üzerinde insanın ölümüne sebep olmuştu. Bu kamuoyunu ilgilendiren, daha çok kamuoyunu bilinçlendiren ilk çevre-sağlık problemi ilişkisi. Bu çöl tozları da aslında yine bunun bir benzeri şekilde sağlık problemlerine hatta hayat kaybetme noktasına kadar getirebilecek ciddi bir problem."

Doç. Dr. İlhan Sağsen, kırmızı renkli havanın çöl tozları nedeniyle normal olduğunu belirtti. Çöl tozlarının uzun mesafelere yayılarak kırmızı renkli gökyüzü oluşturduğunu ifade etti. Bu tozların etkisinin 2-3 gün sürebileceğini ve hava kalitesini bozarak sağlık problemlerine yol açabileceğini söyledi. Sağsen, bu durumun çöl tozlarının yayılması sonucunda ortaya çıkan doğal bir durum olduğunu vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı