Barcelona'da mali kriz derinleşmeye devam ediyor. 2024-2025 sezonunda 15.5 milyon euro bütçesi olan takım, yarı finale kalamamıştı. Barcelona basketbol takımının maaş bütçesinden milyonlarca lira kesildi ve futbol şubesine aktarıldı.

Barcelona-1

TRANSFER BÜTÇESİ İÇİN 850 BİN EURO KALDI

Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Barcelona'da futbol takımında yaşanan maddi sorunlar basketbol şubesine de yansıyor. Takımda yeni sezon öncesi maaş yükü fazla olan isimlerle yollar ayrılırken, yerlerine daha yaşlı isimler getirildi. Yönetimin aldığı bu kararla birlikte Barcelona’nın basketbol şubesinin oyuncu transferleri için elinde yalnızca 850 bin euro kaldı.

Barcelona-2

Takımda en yüksek maaşı alan oyunculardan biri olan Jabari Parker ile yollar ayrıldı. Daha önce NBA'da forma giymiş olan Alex Abrines ise basketbolu bırakma kararı aldı.

İspanya merkezli Encestando'nun haberine göre, Jabari Parker ve Alex Abrines'in ayrılığıyla oluşan maaş bütçesi, futbol şubesine aktarıldı.

Kaynak: Sözcü