Kayseri'de gerçekleştirilen 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda Eskişehirli öğrenciler önemli başarılara imza attı.

A W462366 01

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğretmen Ayhan Dükkancı’nın danışmanlığında iki ayrı kategoride derece elde etti. Endüstriyel Robot Kol Kategorisi’nde yarışan Toygun isimli robotlarıyla Ertuğrul Selvi ve Mehmet Ersan Karaoğlu Türkiye ikincisi olurken, aynı kategoride Hunter adlı robotlarıyla Furkan Çakır ve Muhammed Talha Geçek Türkiye üçüncülüğünü kazandı. Tasarla-Çalıştır Kategorisi'nde ise Esata2025 adlı robotlarıyla Arda Şen ve İlker Can Budak Türkiye beşincisi olmayı başardı.

TÜRKİYE 3.'SÜ OLDULAR

Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de öğretmen İlker Hakan Evrendilek’in rehberliğinde önemli bir başarıya ulaştı. Öğrencilerden Ömer Faruk Filcioğlu, Cemalettin Erdem Köroğlu, Oğuzhan Derici ve Ahmet Çakır’dan oluşan ekip, "Eren Bülbül" isimli robotlarıyla Sabit Kanat kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

A W462366 03

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda; yaratıcı projeleri, mühendislik yetenekleri ve yoğun emekleriyle başarıya ulaşan öğrencileri, öğretmenleri ve okul idarecilerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı