Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki çatışmalarda yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Putin, zafer ilan ettiklerini belirterek üçüncü kez ateşkes ilan ettiklerini açıkladı. Açıklamasında, Türkiye’nin barış sürecine büyük katkılar sunduğunu belirten Putin, 15 Mayıs’ta İstanbul’da Ukrayna ile hiçbir ön koşul olmadan doğrudan görüşmelerin yeniden başlamasını önerdi.

ABD eski Başkanı Donald Trump da sürece ilişkin değerlendirmede bulundu. Putin’in adımını “barış adına çok kritik bir gelişme” olarak tanımlayan Trump, bunun “dünyayı yeniden şekillendirecek tarihi bir süreç” olabileceğini dile getirdi. Trump, ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’ye çağrıda bulunarak, “Putin, Türkiye’de bu kanlı savaşı sona erdirmek istiyor” dedi.

Zelenski ise bu çağrıya kayıtsız kalmadı. Yaptığı açıklamada, ülkesinin müzakereye hazır olduğunu ve 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da Putin ile görüşeceğini duyurdu. Zelenski ayrıca, “Yarından itibaren kalıcı ve kapsamlı bir ateşkes bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi