Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Şubat ayında 9 oyunla seyircisinin karşısına çıkıyor. Şubat ayında; İçerdekiler, Macbeth, Düdüklüde Kıymalı Bamya, Bernarda Alba’nın Evi, Bobo’nun Yolculuğu (çocuk oyunu), Fırtına (çocuk oyunu), Ayak Bacak Fabrikası, Uçurtmanın Kuyruğu, Ödenmeyecek Ödemiyoruz adlı oyunlar seyirciyle buluşacak. Oyun biletleri gişelerden ve biletinial.com adreslerinden temin edilebiliyor.

İÇERDEKİLER

Oyun, iktidar bağımlılığı, hukukun ihlali, kişi dokunulmazlığı gibi sorunları sorgularken, insanın zor gücü karşısındaki direncine, özgürlük tutkusuna ve dürtülerine kadar uzanan psikolojik anlatımı yüksek, dramatik bir hikâyeyi sahneye taşıyor.

MACBETH

Oyun, gücü elde etmek ve bunun da ötesinde gücü elde tutmak pahasına ödenen bedelleri ve yakıcı sonuçlarını farklı bir anlatım biçimi ile ele alıyor.

DÜDÜKLÜDE KIYMALI BAMYA

Oyun, toplumsal yaşayışımıza mercek tutuyor ve sıradan hayatları olan ve kendileri gibi olmayanları da gözünü kırpmadan ötekileştiren, sıradan insanların içler acısı halini, oldukça mizahi bir dille anlatıyor.

BERNARDA ALBA’NIN EVİ

Oyun, dul bir annenin, kızları üzerinde kurduğu baskı ve kısıtlamayı anlatırken, arka planda, kıyıcı ve otoriter yönetim anlayışları ve diktatörler tarafından, insanların yaşam haklarının nasıl göz ardı edildiğinin altını çiziyor.

BOBO’NUN YOLCULUĞU

Doğa ve çevre dostu bir konuyu ele alan oyun, küçük bir çocuğun oyuncak ayısı Bobo’nun kaybolmasının ardından çıktığı, eğlenceli ve macera dolu bir yolculuğu anlatıyor.

FIRTINA

Açık denizde kopan bir fırtına nedeni ile ıssız bir adaya düşen kahramanlarımızın başından geçenlerin, büyülü bir atmosfer eşliğinde anlatıldığı müzikli ve danslı çocuk oyunu, sevginin, dostluğun ve affedici olmanın önemine işaret ediyor.

AYAK BACAK FABRİKASI

İnsanlık tarihi boyunca ezenlerin, ezilenler üzerinde kurduğu otorite, baskı ve kandırmacanın değişmediğini vurgulayan oyun, bilinmeyen bir ülkede geçiyor ve aslında çok iyi bilinen bir konuyu, çarpıcı bir anlatımla ele alıyor.

ÖDENMEYECEK ÖDEMİYORUZ

İşçi sınıfının yoksulluğu, açlığı ve yaşam mücadelesi üzerinden sistem eleştirisi yapan oyun, yaşadığı şehirdeki bir marketi yağmalayan bir kadının başından geçenleri anlatıyor.

Kaynak: Eskişehir Net Haber Merkezi