Eskişehir karanlığa gömülecek! O noktalarda elektrikler kesilecek...
Eskişehir karanlığa gömülecek! O noktalarda elektrikler kesilecek...
İçeriği Görüntüle

Gelecek Partisi Kırsal Kalkınma, Tarım ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Sayın, partisinin Eskişehir İl Binasında konuştu. Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Sayın, İstanbul başta olmak üzere Ankara, Kayseri, Eskişehir gibi illerde satılık ve kiralık olan fabrika sayısının arttığını söyledi. Hem sanayide hem tarımda daralma olduğuna dikkat çeken Sayın, Türkiye’nin gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Türkiye’nin gerçek gündemi ekonomi”

Çiftçilerin, asgari ücretlerin ve emeklilerin sorunlarının çözülmediğini söyleyen Sayın, “Türkiye’nin gündemi başta ekonomi. Değiştirilmeye çalışılan ekonomi. Her gün gündem değişiyor bir şeyler yaprak. Asgari ücretli geçinemiyor. Yakın zamanda zirai don faciası oldu. Ben hem Türkiye’nin en batısı hem en doğusuna kadar her yeri gezdim. Çiftçilerin çok ciddi manada mağduriyeti var. İktidarın bununla ilgili de sadece yaparız, ederiz diye -ecek, -acaklarla geçiştirdiği bir durum var. Çiftçilere sahip çıkmasanız bir sonraki sene çok ciddi sıkıntılar yaşarız. Geçmişte konuşurduk hep, asgari ücretli geçinemiyor. Bir ev geçindirmeyi bırakın, bir şahıs tek başına bile yaşıyorsa kendini geçindirme şansı mümkün değil. Emeklilerin durumu ortada. Emeklilerle ilgili herhangi bir çalışma yapılmış değil. Bunlar ülkenin en büyük sorunları bence” diye konuştu.

“Eskişehir de 59 satılık, 49 da kiralık fabrika var”

Sayın, “Sanayide çok ciddi bir daralma var. Satılık fabrikalarla ilgili bir çalışma var elimde. Gazete Oksijen’in çalışması. Türkiye’de satılık ve kiralık fabrika ilanları. İstanbul’da 324 tane satılık fabrika, 641 tane kiralık fabrika. Ankara’da 457, Kayseri’de, İzmir’de devam ediyor. Eskişehir’de 59 satılık, 49 da kiralık fabrika var. Hem sanayide hem tarımda çok ciddi manada daralma var. İşsizlikle ilgili çok büyük sıkıntılar var. Bununla ilgili de hamlede bulunmuyor iktidar. Maalesef ki bir Kanal İstanbul hikayesi ile ülkeye parayı getirmeye çalışıyorlar diye düşünüyoruz. Kanal İstanbul gelirse, kalan İstanbul da gider. Bunu daha önce genel başkanımız da söylemişti” şeklinde konuştu.

Kaynak: Meltem Karakaş