Odunpazarı Belediyesi, kadınların meslek sahibi olmalarını sağlamak için hayata geçirdiği çalışmalarını sürdürüyor. Kırmızıtoprak Mahallesi’ndeki Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi bünyesindeki Çini Atölyesi, kadınların geleneksel sanatları öğrenmesine ve üretim yoluyla gelir elde etmesine olanak sunuyor.
Atölyede 25 kadın, usta öğreticiler eşliğinde çini sanatının tüm detaylarını öğreniyor. Katılımcılar, çamurun şekillendirilmesinden desen çizimi, boyama ve sır işlemesine kadar tüm aşamalarda aktif rol alıyor.

GÜNÜMÜZDE SIKÇA YER KULLANILIYOR
Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, çini sanatının Türk kültüründe geleneksel bir değer taşıdığını ve tarih boyunca cami, köşk, saray ve türbeler gibi yapıları süslediğini belirtti. Günümüzde ise çini, vazolar, kupalar, kaseler ve küçük dekoratif objelerde de sıkça kullanılıyor.

Katılımcılar ise hem yeni bir beceri kazandıkları hem de kendi üretimleriyle gelir elde etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.





