Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, odanın 2026-2030 dönemini kapsayan gelecek 4 yıllık yol haritasını ve stratejik vizyonunu çalışma grubunda yer alan tüccar ve sanayicilerle paylaştı. ETO’nun yeni dönem mottosu “Vizyon 2030: Gelecek Eskişehir” olarak belirlendi.
EFKM’den Şehir Ekonomisine 1.3 Milyar TL’lik Dev Katkı
Eskişehir Ticaret Odası’nın sadece aidat toplayan bir kurumdan, kendi kaynaklarını üreten ve şehre değer katan bir yapıya dönüştüğünü vurgulayan Güler, projelerin başarıyla sürdüğünü ifade etti. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin (EFKM) 2025 yılında ev sahipliği yaptığı organizasyonlar, fuarlar ve kültür-sanat etkinlikleriyle kent ekonomisine 1.3 milyar TL’lik doğrudan katkı sunduğunu belirtti. EFKM’de yıllık 1 milyon ziyaretçi hedefine ulaşıldığında kentin hizmet sektörü ve ticaret hacminin daha da ivme kazanacağı kaydetti.

Yeni Dönemde E-İhracat ve İleri Yaşam Merkezi Odakta
Güler, 2026-2030 çalışma döneminde öne çıkacak ana başlıkları da sıraladı. Yeni süreçte e-ticaret ve e-ihracatın geliştirilmesi, odaya değer katacak İleri Yaşam Merkezi Projesi’nin hayata geçirilmesi, girişimciliğin desteklenmesi ve hizmet sektörünün ticaret hacminin büyütülmesi temel hedefler arasında yer alacak.
Yaklaşık 19 bin üyeyi temsil ettiklerini hatırlatan ETO Başkanı Metin Güler, meclis ve meslek komitesi üyelerine seslenerek, Eskişehir ekonomisini daha yukarılara taşımak için kararlılıkla çalışılması gerektiğini söyledi. Organ üyelerinin mazeret üretme ve yorulma lüksünün bulunmadığını vurgulayan Güler, 2022-2026 döneminde görev yapan tüm üyelere katkılarından dolayı teşekkür etti.




