Mevsim normallerinin üzerinde seyreden değişken atmosferik hareketler sebebiyle, Türkiye genelinde 25 ile 29 Mart tarihleri arasında parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Uzmanların yaptığı son değerlendirmeler, yurdun büyük kısmının yağışların etkisi altına gireceğini ortaya koyuyor. İstanbul başta olmak üzere yerleşim merkezlerinin çoğunda, hafta boyunca aralıklarla görülecek sağanak geçişleri gündelik yaşamı etkilemeye devam ediyor.

Sağanak ve Gök Gürültülü Geçişler

Yurdun batısında Marmara ve Kuzey Ege kıyıları dışında kalan her bölgede yağışların etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Hakkari çevrelerinde meydana gelebilecek kuvvetli yağışlara karşı tedbirli olunması önerilirken; Güney Ege ile Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak ihtimali bulunuyor. Toroslar, Doğu Karadeniz'in iç taraflarının yüksek kısımları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda ise beyaz örtü beklentisi hakim. Söz konusu kesimlerde yağışların karla karışık ve yer yer yoğun kar şeklinde düşmesi öngörülüyor.

Çığ Ve Buzlanma Tehlikesi

Yetkililer, özellikle Doğu Anadolu bölgesinin doğu kesimlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte sabah ve gece saatlerinde oluşabilecek don ile buzlanma olaylarına karşı herkesi ikaz etti. Doğu Karadeniz'in iç noktaları ile Doğu Anadolu’daki dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşmesi riski yüksek olduğundan, vatandaşların bölgedeki seyahatlerinde daha dikkatli olması gerekiyor. Doğa kaynaklı risklerin minimuma indirilmesi adına resmi kurumlardan gelecek olan uyarıların yakından takip edilmesi önem arz ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi