İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye ve Gürcistan güvenlik güçlerinin uluslararası suçlulara karşı yürüttüğü kapsamlı operasyon sonucunda, kırmızı bültenle aranan 12 ve ulusal seviyede aranan 2 olmak üzere toplamda 14 zanlının Gürcistan'da yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, uzun süredir süren istihbarat çalışmaları ve iki ülke arasındaki emniyet iş birliği sayesinde bu suçluların tek tek tespit edilerek etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Gürcistan'da yakalanan şahısların arasında organize suç örgütü üyeleri, kasten öldürme, cinsel istismar, nitelikli dolandırıcılık, silahlı yağma, uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve ticari dolandırıcılık gibi ağır ve toplum güvenliğini tehdit eden suçlardan aranan isimler yer alıyor. Özellikle kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan şahısların yakalanması, Türkiye'nin küresel suç ağlarına karşı gösterdiği kararlılığın ve uluslararası arenadaki etkinliğinin açık bir göstergesi oldu.

İade süreci başlatılan bu şahıslar, Türk adaletine teslim edilmek üzere Gürcistan’dan Türkiye’ye getirilecek. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Gürcistan İçişleri Bakanlığı, Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı ile KOM Başkanlığı ve operasyonlara katılan tüm güvenlik birimlerine teşekkür ederek, yapılan bu operasyonun iki ülke arasındaki güvenlik koordinasyonunun ve karşılıklı güvenin somut bir örneği olduğunu vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı