Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı 11. Yargı Paketi, Türkiye’nin gündemine oturdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay Adli Yıl Açılış Resepsiyonu’nda paketin içeriği ve takvimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle “genel af çıkacak mı?” sorusu kamuoyunda geniş yankı buldu.

Mahkeme 5-4

11. Yargı Paketi’nin içeriği

Paket, bilişim yoluyla işlenen suçlara karşı caydırıcılığı artırmayı hedefliyor. Sanal bahis, kumar ve telefon dolandırıcılığı gibi suçlarda yargının elindeki araçların güçlendirilmesi planlanıyor. Ayrıca düğün ve kutlamalarda havaya ateş açma ile trafikte yol kesme gibi toplumsal sorunlara yönelik yaptırımlar da pakette yer alacak.

Tunç, 12 yaş altındaki çocukların cezalandırılmadığını hatırlatarak, mevcut düzenlemelerde 12-18 yaş grubundaki çocuklar için ceza indirimleri olduğunu vurguladı. Yeni pakette yaş arttıkça indirim oranlarının azalmasına yönelik düzenleme yapılması öngörülüyor.

Sosyal medyada fiyat paylaşanlara uyarı: Bakanlık’tan açıklama geldi
Sosyal medyada fiyat paylaşanlara uyarı: Bakanlık’tan açıklama geldi
İçeriği Görüntüle

Anayasa Mahkemesi

Genel af çıkacak mı?

En çok merak edilen konu olan “af” hakkında da konuşan Tunç, “Af anlamına gelebilecek herhangi bir çalışma söz konusu değil” diyerek genel af beklentilerine kapıyı kapattı.

Yargı Paketi’nin, TBMM’nin 1 Ekim’de açılacak yeni yasama döneminde gündeme alınması planlanıyor.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi