Yıkılıp Sazova Mahallesi’ne yenisi yapılan Eskişehir Stadyumu’nun ismi dokuz yıldır açıklanmayı bekliyor. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, stadyuma sponsor ismi verilmesi ve bu sayede de Eskişehirspor’a destek sağlanması önerisinde bulunurken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Sivri de stadyuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verilmesi önerisinde bulundu. AK Partili siyasilerin açıklamalarına karşılık farklı siyasi parti temsilcileri ve birçok sivil toplum örgütü, stadyumun adının Atatürk olarak kalması gerektiğini ifade etti. Stadyum ismi üzerinden yapılan açıklamaları sorduğumuz Eskişehir vatandaşlar ise stadyumun isminin Atatürk olması gerektiğini belirtti.
Müjdat Toparlak
“Tek bir şey söyleyeceğim. Eskişehir Atatürk Stadyumu’dur. Bu yıllardan beri böyledir. Atatürk çok önemli bir lider olduğu için bence Eskişehir Atatürk Stadyumu olarak kalmalı.”
Emre Yüceyıldız
“Aynı ismiyle kalmalı kesinlikle. Başka bir isim kesinlikle olmamalı. Kesinlikle Atatürk Stadyumu olarak kalmalı. Bence hem sponsor ismi hem Atatürk ismi kullanılabilir. Ama net olarak Atatürk ismi kalmalı.”
İlkin Tan
“İsmi Atatürk olarak devam etmesi gayet uygun. Bizim ülkemizi kuran liderimizin ismini yaşatmak için gayet böyle devam etmeli. Sponsorlar değişir ama ülkemizin kurucusunun ismi değişmez. Stadyumun ismi Atatürk olmalı. İlaveler olabilir ama arkasına gelebilir önüne değil.”
Engin Büyükbaş
“Atatürk Stadyumu olmalı. O kadar. Ben tartışmaları takip etmiyorum ama eski stadyumun ismi Atatürk idi. Yine Atatürk ismi kalmalı.”
Kenan Erdaş
“Eskişehir’e Atatürk Stadyumu yakışır. Başkasını da zaten kimse benimsemez. İnşallah birileri yapar bunu. Bizim için ismi Yeni Atatürk Stadyumu. Her zaman gündemde. Yıllardır da isim konmadı işte. Bayağı oldu. İnşallah Atatürk olur.”
Olcay Sönmez
“Eskişehir Atatürk Stadyumu olmalı. Tartışmaları takip etmiyorum ama bunun üzerine de çok fazla tartışmaya gerek yok. Eskişehir Atatürk Stadyumu olmalı.”