Sivrihisar Belediyesi, Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’nin 7-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı.
Yapılan bilgilendirmede, bu yıl 9’uncusu düzenlenecek festivalde birbirinden renkli etkinliklerin yer alacağı ve katılımcılara unutulmaz anlar yaşatılacağı ifade edildi.
Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci "1208 yılında Sivrihisar'ımıza bağlı Hortu köyünde doğan Türk-İslam kültürü filozoflarından Nasreddin Hoca'mızı anmak ve gelecek nesillere aktarmak adına düzenleyeceğimiz Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivalimizi 7-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. 817'nci doğum yılında anacağımız Nasreddin Hoca'mızın torunları olarak onu anmaya, değerlerini ve düşüncelerini gelecek nesillere aktarmak adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 9’uncusunu düzeleceğimiz festivalimizi adına yakışır şekilde yapacağız" ifadelerine yer verdi.