Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından tesisi ve işletilmesi planlanan "400 kV Afyon 2 - Eskişehir Elektrik Enerjisi İletim Hattı" projesinde kritik bir aşamaya geçildi. Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya illerini kapsayan dev proje için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu, ÇED Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda halkın incelemesine ve görüşüne sunuldu.
Üç ilin ilçelerini kapsıyor
Planlanan elektrik iletim hattı projesi; Eskişehir'in Seyitgazi, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçeleri, Afyonkarahisar'ın Merkez ve İhsaniye ilçeleri ile Kütahya'nın Merkez ilçesi sınırları içerisinden geçecek. Bölgesel enerji iletim altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen proje için İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından yürütülen süreç resmi olarak başlatıldı.
Vatandaşlar görüş ve önerilerini bildirebilecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yürütülen süreç doğrultusunda, 29.07.2022 tarihli ve 31907 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği’nin 11. maddesi 3. fıkrası gereğince ÇED Raporu askıya çıkarıldı.
Projeyle doğrudan veya dolaylı olarak ilgilenen vatandaşlar ile bölge sakinleri, ÇED Raporu’nu inceleyerek projeye ilişkin görüş, öneri ve taleplerini süresi içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına veya Eskişehir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne iletebilecek.





