24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy bir mesaj yayımladı.

Günün anlam ve önemine değinen Aksoy, Eskişehir'de görev yapan öğretmenleri takdir ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü hep birlikte kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Öğretmenlik, sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir medeniyet inşası görevidir. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı bilgiyle, erdemle, milli ve manevi değerlerimizle donatan, onları çağın gerektirdiği becerileri kazandıran sizlersiniz. Bir toplumun ilerlemesi, kalkınması ve huzuru; medeniyet seviyesine ulaşması, ancak iyi yetişmiş, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerle mümkündür. Bu nesilleri de sizler eserinizdir.

Devletimizin ve milletimizin en büyük hedefi olan Türkiye Yüzyılı vizyonu, sizlerin omuzlarında yükselecektir. Bu kutlu yolda, Valilik olarak her zaman siz değerli eğitim neferlerimizin yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim.

Eskişehir’imizde bu kutsal görevi büyük bir fedakârlık ve özveriyle yerine getirdiğinizin bilincindeyiz. Şehrimizin eğitim alanındaki başarıları, sizlerin gayreti ve emeği sayesinde her geçen gün daha da ileri gitmektedir. En zorlu koşullarda dahi ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi şehrimizde de ilim ve irfanı yaymak için gösterdiğiniz çaba her türlü takdirin üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Görevlerini aşkla sürdüren siz değerli öğretmenlerimize ve bu kutlu mesleğe yıllarını adadıktan sonra emekli olmuş kıymetli öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

Kaynak: Sümeyye Tek