Oğuz Tekstil, yaklaşık 97 milyon TL yatırım ile Eskişehir’de 8,30 MW kurulu gücünde bir güneş enerji santrali (GES) kurmayı ve işletmeyi planlıyor.
Enerji Günlüğü'nün haberine göre, polyester ve viskon kumaş üretiminde Türkiye’nin en büyük entegre tesislerinden birine sahip olan Oğuz Tekstil San. ve Tic. A.Ş., bu projeyi Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi sınırlarında hayata geçirecek.
Proje kapsamında, 10,57 hektarlık bir alana 16.344 adet 610 W’lık güneş paneli ve 26 adet 330 kW gücünde DC/AC dönüştürücü inverter kurulacak. İnşaat aşamasında 20, işletme aşamasında ise 3 personelin çalışması öngörülüyor. Projenin ömrü 30 yıl olarak planlanırken, santralde yıllık yaklaşık 20.297.650 kWh elektrik üretilmesi bekleniyor.
Üretilen elektrik, trafolar aracılığıyla orta gerilim seviyesine yükseltilerek, dağıtım şirketinin en yakın hattına saplanma yöntemiyle bağlanacak ve şebekeye aktarılacak. Santral, OG seviyesinden şebekeye bağlanacak olup, bağlantı noktası Eskişehir III olarak belirlendi.





