Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eskişehir’in Büyükdere Mahallesine yapılan 24 derslikli Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışı gerçekleşti. Açılışa Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, AK Parti Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Feriha Ertorun, Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar da katıldı. 24 derslik, 528 öğrenci, 48 öğretmen, 8 destek personeli ile eğitim hizmeti sunacak okulun açılışı saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayıp ortaokul öğrencisinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Okul Açılış (3)

“24 derslikli bir okul”

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, “2012 yılında açılışı yapılan okulumuz Fatih Anadolu Lisesi’nin boşalttığı Devlet Demiryolları’na ait binada eğitim öğretime devam ederken 2024-2025 eğitim öğretim yılı başında bu yeni binasına taşınmıştır. Açılışını yaptığımız Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip ortaokulu binası 24 dersliklidir. Ayrıca bina içinde bilişim teknolojileri ve fen laboratuvarı, rehberlik servisi, kütüphane destek eğitim odası, çok amaçlı salon, beden eğitim salonu, kız ve erkek mescidi, İngilizce dil odası ve kantin bulunmaktadır. Bu okul inşaatımızın her safhasında çalışan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Açılış (2)

“Eğitim en önem verdiğimiz alanların başında geliyor”

“Eğitim en önem verdiğimiz alanların başında geliyor” diyen Vali Hüseyin Aksoy, “Çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmeleri ve geleceğe hazırlanmaları konusunda büyük bir hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimin en önemli unsurlarından biri de tabii ki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizdir. Ancak, bu eğitim ve öğretimin verildiği okullarımızın fiziki mekânları da oldukça önemlidir. Bu okulumuz, ilk açıldığında Devlet Demiryolları’nın arazisi üzerindeki bir okul binasında eğitime başlamıştı. Fiziki olarak bu okul tamamlandığında kendi binasına kavuştu ve burada eğitim vermeye devam edecek. Devlet Demiryolları’nın arazisini de okul ve eğitim alanı olarak değerlendirmek üzere, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile görüşerek millî eğitime kazandırdık. Orada da önümüzdeki süreçte mevcut bina yıkılıp yerine yeni bir bina yapılmak suretiyle bir okul daha millî eğitime kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından ortaokul öğrencileri, açılışa katılanlara ilahi dinletisi sundu. Daha sonra “TEKNOFEST Tam Bağımsız Türkiye Marşı” okundu.

Okul Açılış (4)

Okul Açılış (1)

Kaynak: Meltem Karakaş