İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Orkun Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu’na, İMO Eskişehir Şubesi tarafından yürütülen “Eskişehir Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesi” çalışması hakkında genel bilgi paylaşımında bulunuldu.

YAPILAN ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Eskişehir genelinde yürütülen çalışma kapsamında yapı stoğunun mevcut durumu, olası deprem riskleri ve yapı güvenliğine yönelik değerlendirmeler ele alınırken, Eskişehir için yapılacak çalışmaların, şehirde sağlıklı ve güvenli bir yapılaşmanın temini için önem taşıdığı vurgulandı.

Ziyarette ayrıca, kentsel dönüşümün önemi, Eskişehir’in mevcut yapı stoğu ve deprem riskiyle mücadelede bilimsel veriye dayalı yaklaşımın gerekliliği üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Bülten