Eskişehir’in Çifteler ilçesinden Bursa’ya getirilen ve burnunun üzerinde bulunan üçüncü boynuzuyla görünümü nedeniyle "gergedanı" andıran koç, kurban pazarının en dikkat çeken hayvanlarından biri oldu. Kurban Bayramı öncesinde yoğunluğun arttığı, Veysel Karani Mahallesi’nde 70 bin metrekarelik alanda hizmet veren Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi’nde her bütçeye uygun kurbanlıklar yer alırken, sıra dışı görüntüsüyle "gergedan boynuzlu" olarak tanıtılan koç ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Herkesi ilgisini çeken bu koç 37 bin TL’den satışa sunuluyor.

Koç

Eskişehir’in Çifteler ilçesinden Bursa’ya gelen 20 yaşındaki besici Emrullah Köksal, küçük yaşlardan bu yana hayvancılıkla ilgilendiğini, son birkaç yıldır ise Bursa’daki kurban pazarında satış yaptıklarını ifade etti. Pazara yaklaşık 350 küçükbaş hayvan getirdiklerini ve 3 ayrı kotrada hizmet verdiklerini belirten Köksal, satışların bekledikleri gibi hareketli başlamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Kurbanlıklar arasındaki bir koçun, diğerlerinden ayrıldığını belirten Köksal, şu ifadelere yer verdi:

"Üç boynuzlu bir koçumuz var, Allah böyle yaratmış. Pazara getirmeden önce din görevlileriyle irtibata geçtik ve bu durumun kurban edilmesine engel olup olmadığını sorduk. Hocalarımız, hayvanın sağlığına ve kurban vasfına bir zararı olmadığını, kurban olabileceğini söylediler. Geçen yıl da dört boynuzlu bir koç getirmiştik ve ona 'geyik' demiştik. Bu yılki üç boynuzlu koçumuza ise 'gergedan' adını verdik. Burnunun üzerindeki boynuz ilk aldığımızda bir karış uzunluğundaydı, buraya getirmeden önce biraz kısalttık. Görenler şaşırıyor ve dikkatle inceliyor.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı