Anadolu Üniversitesi öğrencilerine müjde: Artık toplu taşımada Eskart kullanımı zorunlu değil
Anadolu Üniversitesi öğrencilerine müjde: Artık toplu taşımada Eskart kullanımı zorunlu değil
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik uygulanan Bas Geç abonman için başvurular sürüyor. Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin ESKART vizeleme ve abonman işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde stantlar açıldı.

Eskişehir'de abonman başvuruları nerede yapılıyor?

Öğrenciler, 31 Ekim 2026'ya kadar hizmet verecek stantlarda öğrenci kimlik kartlarının toplu taşıma sisteminde kullanılabilmesi için eşleştirme ve vizeleme işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Büyükşehi̇rden Öğrenci̇lere “Abonman” Kolayliği (4)

Başvuru noktaları şöyle:

  • Anadolu Üniversitesi: Öğrenci İşleri
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi: Yemekhane
  • Eskişehir Teknik Üniversitesi: Yabancı Diller Yüksekokulu

Öğrencilerin işlemlerini üniversitelerindeki bu noktalardan gerçekleştirebileceği belirtildi.

Bas Geç abonmanı 500 TL karşılığında sınırsız biniş sağlıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre Bas Geç abonmanı aylık 500 TL karşılığında sınırsız biniş imkânı sağlıyor.

Öğrenciler, öğrenci kimlik kartlarını toplu taşıma sisteminde kullanabilmek için gerekli eşleştirme işlemlerinin ardından Bas Geç uygulamasını öğrenci kartlarına tanımlatabilecek.

Bas Geç uygulamasının öğrenci kimlik kartlarına ESTRAM Mobil uygulaması veya yetkili bayiler aracılığıyla yüklenebildiği bildirildi.

Büyükşehi̇rden Öğrenci̇lere “Abonman” Kolayliği (5) (1)

ESKART Başvuru Merkezi personeli Seçil Soysalan, üç üniversitede öğrencilerin kart eşleştirme işlemleri için stantların hizmet verdiğini belirtti. Soysalan, Bas Geç uygulamasının öğrenci ulaşımında kullanılabildiğini ifade etti.

Başkan Ayşe Ünlüce'nin göreve başlamasının ardından hayata geçirilen uygulama kapsamında öğrenciler, kampüslerdeki stantlardan işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Kaynak: Bülten