İddialara göre, Eskibağlar Genez Sokak'ta bulunan kafelerin masa ve sandalyelerini kaldırıma koyması sebebiyle, yayalar araç yolunu kullanmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar, özellikle Colessium çevresindeki işletmelerin kaldırımları yayalara kapatmasının büyük risk olduğunu ifade ediyor.
Şikayetini dile getiren Eskişehirli bir vatandaş, "Kaldırımlar tamamen masalarla kapatılmış. Bebek arabası, engelli aracı geçemiyor. Yayalar mecburen yoldan yürüyor, çok tehlikeli. Buna bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor” dedi.
VATANDAŞLAR MÜDAHALE BEKLİYOR
Söz konusu bölgedeki işletmelerin kaldırımları adeta işgal ederek, yaya güvenliğini tehdit etmesi vatandaşları huzursuz ediyor. Vatandaşlar, Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesi başta olmak üzere ilgili birimlerin denetim yaparak kaldırım işgaline son verilmesini talep ediyor.