Eskişehir Valiliği koordinesinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında 1 - 31 Temmuz 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen veriler netleşti. Emniyet ve Jandarma ekiplerince uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretine ile kullanımına yönelik yürütülen çalışmalarda toplam 199 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 175 şahıs ise serbest bırakıldı.

ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği aramalarda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 711,74 gram metamfetamin, 2 bin 75 adet sentetik ecza hapı, 551,23 gram bonzai, 157,19 gram esrar, 81,50 gram skunk, 41 adet ecstasy hap, 3,89 gram bonzai hammaddesi, 3,67 gram kokain ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı muhafaza altına alındı.

Aramalarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra suç unsuru silah ve mühimmatlar da yakalandı. Saha çalışmaları neticesinde 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet tabanca şarjörü ile birlikte 300 adet av tüfeği fişeği ve 48 adet tabanca fişeğine el konuldu. Eskişehir Valiliği, şehir genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan odaklara yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: Aslıhan Gezer