Öğrenciler, ziyarete okul korosunun verdiği mini konserle başladı. Seslendirilen şarkılarla neşelenen huzurevi sakinleri, gençlerin enerjisiyle keyifli anlar yaşadı. Programın devamında ise çini atölyesi düzenlendi. Atölyede öğrenciler ve huzurevi sakinleri, birlikte çini boyayarak hem geleneksel bir sanatı deneyimledi hem de aralarındaki bağı güçlendirdi.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Orhan Bayrak, bu tür etkinliklerin toplumsal önemine dikkat çekti. Bayrak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Eğitim sadece dört duvar arasında verilen akademik bilgiden ibaret değildir. Öğrencilerimize milli ve manevi değerlerimizi, toplumsal duyarlılığı ve empatiyi aşılayan bu tür sosyal sorumluluk projeleri, bizim için en az dersler kadar kıymetlidir. Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulumuzun hayata geçirdiği ‘İki Nesil Arasındaki Sanat Köprüsü’ projesi, isminin hakkını vererek gençlerimizle bilge çınarlarımızı sanatın evrensel dilinde buluşturmuştur. Bu tür etkileşimler, kuşaklar arası bağı güçlendirerek toplumsal hafızamızı ve kültürel birikimimizi geleceğe taşır. Başta Okul Müdürümüz Vedat Çelik olmak üzere emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, misafirperverlikleri için Safiye Gönül Bayar Huzurevi yönetimine teşekkür ediyorum. Bu güzel projenin diğer okullarımıza da ilham olmasını temenni ediyorum."

Programa İl Müdürü Orhan Bayrak, İl Müdür Yardımcısı Kerim Bacıoğlu, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Okul Müdürü Vedat Çelik, Müdür Yardımcısı Ebru Sayak, El Sanatları Öğretmeni Ebru Şenlik, Müzik Öğretmeni Sevcan Karaman Uzun ve Beden Eğitimi Öğretmenleri Gülizar Karadoğan ile Hatice Kübra Yanğın'ın katılım sağladılar.

Etkinlik, iki neslin bir araya geldiği samimi sohbetler ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu yaptığı açıklamada, "Okulumuz anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Okulumuz koro öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Orhan Bayrak'ın da katılımıyla Safiye Gönül Bayar Huzurevine ziyarette bulunduk. Huzurevi sakinlerinin hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla müzik öğretmenimiz Sevcan Uzun'un hazırladığı okul koromuzun seslendirdiği şarkı ve türkülere okul müdürümüz Vedat Çelik sazıyla eşlik etti. Müzik ile hoş bir seda bırakırken bir yandan da görsel sanatlar öğretmenimiz Ebru Şenlik rehberliğindeki çini atölyemizde büyüklerimiz çinilerini renklendirdiler. Sanatın iki güzel dalıyla iki nesil arasında bağ kurmayı amaçlayan etkinliğimizde hedefimize ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu sanat dolu eğlenceli gün için başta bizleri kabul eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Orhan Bayrak'a , Safiye Gönül Bayar Huzurevi idarecilerine ve sakinlerine çok teşekkür ederiz." dedi.

Eskişehir’de trafik için yeni dönem: Bu kurallar tamamen değişiyor
Eskişehir’de trafik için yeni dönem: Bu kurallar tamamen değişiyor
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Bülten