Hız kesici kasis uygulaması okul, hastane gibi kurumların yakınındaki cadde ve sokaklarda başladı. Daha sonra uygulama alanı genişledi, onlarca cadde ve sokağa kasis kondu. Beton ya da plastik kasisler bakım yapılmadığı zaman araçlara zarar veriyordu. Kimi zaman da güvenli sürüşe engel oluyordu. Düzenli boyanmadığı zaman sürücüleri yanıltıyordu.

Bir süre sonra herkes kapısının önüne hız kesici kasis istemeye başladı. İlgili kurumu yapılan istekler binlerle ifade edilmeye başlandı. Eskişehir’de de yüzlerce noktada gerekli/gereksiz kasis yapıldı.

Son günlerde kasislerin büyük çoğunluğunun kaldırıldığını görüyoruz. Bu bir yenileme çalışması değil. Kasisler, tamamen kaldırılıyor. Vişne Evleri’nden TÜRASAŞ önüne onlarca noktada kasisler sökülüp atıldı.

Söz konusu kararın Ankara’da alındığı öğrenildi. Tüm ülkeye ‘kaldırın’ talimatı gitti. Büyükşehir Belediyeleri de harekete geçti ve kasisleri kaldırdı. Ekipler, kasis kaldırma çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi