Eskişehir’de seyir halindeki otomobilinden tabancayla havaya ateş açan ve polisin takibi sonucu kıskıvrak yakalanan şahsın, kendisini gözaltına alan ekiplere verdiği savunma hayret uyandırdı. Şüphelinin "Canım sıkkındı, ondan dolayı ateş ettim" şeklindeki ifadesi dikkat çekti.
Olay, Odunpazarı ilçesine bağlı Çankaya Mahallesi Kartopu Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Seyitgazi yolu üzerinden Eskişehir kent merkezine doğru ilerlemekte olan Mehmet Can Ç. idaresindeki otomobilin içerisinden çevreye aldırış edilmeden havaya ateş açıldı. Silah seslerini ve durumu fark eden emniyet güçleri, şüpheli aracı durdurmak amacıyla hemen harekete geçti. Ancak polisin "dur" ihtarına uymayan sürücü Mehmet Can Ç., izini kaybettirmek için Çankaya Mahallesi'nin ara sokaklarına girerek kaçmaya çalıştı.

Polis ekiplerinin koordineli çalışması, dikkati ve ısrarlı takibi neticesinde kaçan araç çok fazla uzaklaşamadan Kartopu Caddesi üzerinde önü kesilerek durduruldu. Araç sürücüsü Mehmet Can Ç., ekipler tarafından kıskıvrak yakalanarak etkisiz hale getirildi.
Gözaltına alınan magandanın, kendisini yakalayan polis ekiplerine verdiği ilk beyanda "Canım sıkkındı, ondan dolayı ateş ettim" diyerek suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Çevre güvenliğini tehlikeye atan ve şehirde hareketli dakikalara neden olan şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, olayla ilgili inceleme çok yönlü olarak sürüyor.





