Dünya Engelliler Günü kapsamında toplumsal farkındalığı artırmak ve engelli bireylerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü, Vilayet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenledi.
Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, bağlı Kuruluşlarında görev alan personeller ve il genelinde faaliyet gösteren engelli sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri katılım gösterdi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

"YALNIZCA BİR ANMA GÜNÜ DEĞİL"
3 Aralık’ın sadece bir anma günü olmadığını vurgulayan İl Müdürü Orhan Bayrak, "Bugün, toplumun tüm kesimleriyle birlikte erişilebilir, kapsayıcı ve eşitlikçi bir yaşam inşa etme kararlılığımızı bir kez daha güçlü şekilde ifade ettiğimiz özel bir gündür" dedi.
Engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik yürütülen çalışmalara da değinen Bayrak, "Engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımını güçlendirmek amacıyla Evde Bakım Yardımı ve Engelli Aylıkları gibi destekler etkin bir şekilde yürütülmektedir. Bakım ve rehabilitasyon merkezlerimizde bireylerin bağımsız yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik özel programlar uygulanırken, gündüzlü bakım ve danışmanlık birimlerimizle ailelerimizin yükünü hafifletiyoruz. Erişilebilirlik çalışmalarımızla kamu binalarından sosyal yaşam alanlarına kadar her yerde engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

"ENGELLERİ ORTADAN KALDIRMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU"
Yaptığı konuşmada toplumsal farkındalığı değinen İl Müdürü Bayrak, "Zihinlerdeki ve kalplerdeki görünmez engelleri ortadan kaldırmak hepimizin sorumluluğudur. Unutulmamalıdır ki engelliliğe ilişkin her çalışma, aslında hepimizin yarınları için yapılan bir yatırımdır" şeklinde konuştu. Tören, konuşmaların ardından programa katılan engelli vatandaşlara günün anısına gül dağıtılmasıyla sona erdi.





