Eskişehir'de cezaevinden çıktıktan sonra nişanlısıyla görüştüğünü öne sürdüğü akrabasının evine giderek tüfekle tehditler savuran, şahsı araca bindirmeye çalışan ve ikamete ateş açan sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.
Olay, cezaevinden tahliye olan Hasan Hüseyin O.'nun, cezaevinde bulunduğu süreçte nişanlısı Sılanur K. ile görüştüğünü iddia ettiği akrabası Selim G.'nin evine gitmesiyle meydana geldi. Selim G.'yi telefonla arayarak sokağa çağıran Hasan Hüseyin O., yanında getirdiği tüfekle akrabasını zorla araca bindirmeye çalıştı.
Olaya Selim G.'nin kardeşleri Samet G. ve Semih G.'nin müdahale etmesi üzerine taraflar arasında arbede yaşandı. Ailenin engelleme çabası üzerine sanığın, "Kendini bana ailenin önünde öldürtme" diyerek tehditler savurduğu öğrenildi. Bölgeden aracıyla uzaklaşan sanığın, belirli aralıklarla geri gelerek ikamete ve bahçede bulunan otomobile tüfekle ateş açtığı belirtildi.
Olayın ardından açılan davanın karar duruşması gerçekleştirildi. Hakim karşısına çıkan sanık Hasan Hüseyin O. hakkındaki dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, sanığı 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
"Bize ateş açtı, gitti ve daha sonra tekrardan gelerek arabamıza ateş açtı"
Duruşmada müşteki olarak dinlenen Samet G., sanığın abisini zorla araca bindirmeye çalıştığını belirterek, "Abimi arabaya bindirmeye çalıştı, ben engel oldum. Bana 'Annenin önünde öldürürüm sizi' dedi. 5-10 dakika ara ile evimizin önüne gelip evimize, arabamıza ateş etti. Arabanın içerisinden ateş etti, abim arabaya binmek istemeyince ona araç içinden silah doğrulttu. Bana 'Kendini öldürtme' şeklinde sözler söyledi, sonrasında aracıyla uzaklaştı" ifadelerini kullandı.
Müşteki Selim G. ise sanığın iddialarını reddederek, "Beni aradı, aşağı indim. Bana tüfek gösterip arabaya bindirmeye zorladı. Kardeşim 'Ben abimi tek göndertmem' deyince, kardeşime 'Ailenin önünde kendini bana öldürtme' dedi. Annem de o sıra camdan izliyordu. Bize ateş açtı, gitti ve daha sonra tekrardan gelerek arabamıza ateş açtı. Araçta silah olmadığını söylüyor ama ben daha sonrasında öğrendim ki arabasında yanlışlıkla ateş açmış, tabanının delik olduğunu biliyoruz. İncelenmesini talep ediyoruz. Sanık zaten benim akrabamdır, cezaevinde görüşmeye bile gitmişimdir. Nişanlısı ile kesinlikle bir ilişkim yoktu" dedi.
Diğer müşteki Semih G. de duruşmada söz alarak abisinin anlattıklarının doğru olduğunu beyan etti.
"Olay yerinde bulunan av tüfeği ve plastik tapası bana ait değildir"
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Hasan Hüseyin O. ise savunmasında, "Cezaevindeyken beni kız arkadaşımla aldattığı için konuşmaya gittim. Ben Selim G. ile konuşmaya gittim, diğerleri sonradan geldi. Sadece Selim'le sıkıntım var, diğerlerini tanımıyorum; sadece kardeşleri olduklarını biliyorum. Sevgilimin adı Sılanur. Öncesinde Selim'i aramıştım, 'Aşağı in geliyorum' demiştim. Üstümde silah veya tüfek yoktu. Olay yerinde bulunan av tüfeği ve plastik tapası bana ait değildir. Belirtilen adrese gittim, o adreste birçok akrabam var ama kimseye ateş etmedim. 5-10 metreden ateş edecek olsam müştekiler yaralanırdı. Arabayı yeni aldım, tabanında delik varsa bilemiyorum, kuzenimden aldığım için bakmadım. İfadeleri kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Sanık avukatı ise müvekkilinin asıl suçu işlediğine dair somut bir kanıt bulunmadığını ileri sürerek beraatini talep etti. Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın, Selim G.'ye yönelik eyleminden dolayı 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', diğer müştekilere yönelik eylemlerinden dolayı ise 'tehdit' suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, yargılama sonucunda sanık Hasan Hüseyin O.'yu 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.





