Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası, üreticilerin tarlalarını düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiğini belirterek trips ve saman akarı riskine dikkat çekti.
YOĞUN YAĞIŞLAR SONRASI RİSK ARTIYOR
Odunpazarı Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, yağışlı hava koşullarının ardından gelişimini sürdüren buğday ekili alanlarda trips ve saman akarı görülme ihtimalinin yükseldiği ifade edildi. Yetkililer, zararlıların erken tespit edilmesinin ürün kayıplarının önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
ÜRÜN VE VERİM KAYBINA NEDEN OLABİLİR
Bitki öz suyuyla beslenen trips ve saman akarlarının, buğday bitkisinde gelişim geriliğine yol açabildiği belirtilen açıklamada, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda ürün ve verim kayıplarının yaşanabileceği kaydedildi.

TARLALAR DÜZENLİ KONTROL EDİLMELİ
Ziraat Odası, çiftçilere tarlalarını sık sık kontrol etmeleri çağrısında bulunarak, zararlıların görülmesi halinde vakit kaybetmeden uygun mücadele yöntemlerinin uygulanmasını istedi. Yetkililer, bilinçli ve zamanında yapılacak mücadelenin hem ürün kalitesini hem de verimi koruyacağını ifade etti.




