Eskişehir'de Kurban Bayramı'nın ilk günüyle birlikte vatandaşlar kurban kesimlerine başladı.
Sabahın ilk saatlerinden itibaren kurban keserken kendini yaralayan acemi kasaplar hastanelik oldu.

Kurban keserken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, Eskişehir Şehir Hastanesi Acil Polikliniği’nde yoğunluk oluşturdu.
GENELİ EN VE BACAK BÖLGELERİNDE DERİN BIÇAK KESİKLERİ OLDU
Hastaneye başvuranların büyük genelinin el ve bacak bölgelerindeki derin bıçak kesikleri dikkat çekti.
Yaralananların bir kısmı kendi imkanlarıyla acil servise ulaşırken, durumu daha ciddi olan bazı vatandaşlar ise 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

UZMANI UYARDI
Her kesici alet yaralanmasının mutlaka sağlık kuruluşunda değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanı, "Halk arasında yaygın olarak uygulanan 'salça, kül, tütün' gibi maddelerin yaraya sürülmesi ciddi riskler taşıyor. Bu tür yöntemler enfeksiyona ve tetanos gibi hastalıklara zemin hazırlıyor. Ayrıca yaranın derinliğinin doğru değerlendirilmesini zorlaştırıyor." ifadelerini kullandı.





