Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde akrabalar arasında tarla meselesi yüzünden çıkan ve 1 kişinin ölümü, 2 kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
NE OLMUŞTU?
Olay, 13 Mayıs 2026 tarihinde Seyitgazi ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarında uzun süredir arazi anlaşmazlığı bulunan akraba iki aileden İlker Saygı (32) ve Sabri S. ile Mustafa S. ve Eyüp S. tarım arazisinde karşı karşıya geldi. Taraflar arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek şiddetli bir kavgaya dönüştü.
Kavga esnasında Eyüp S., yanında bulundurduğu tüfekle ateş açarak İlker Saygı, Sabri S. ve Mustafa S.’yi vurdu. Saçmaların hedefi olan 32 yaşındaki İlker Saygı olay yerinde hayatını kaybederken, Sabri S. ve Mustafa S. ise yaralandı.
1 KİŞİ TUTUKLANDI
Olayın ardından adli süreç başlatıldı. Hastanedeki tedavisi ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen yaralılardan Mustafa S.'nin mahkemece tutuklandığı öğrenildi. Olayda tüfeği ateşlediği belirtilen Eyüp S.'nin ise savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.





