Şehrimizin başarılı okullarından İki Eylül Ortaokulu pandemi döneminde de çalışmalarına hızla devam ediyor. Son olarak Türkçe Öğretmeni Başak Özen Acıkır, öğrencilerde analitik ve eleştirel düşünceyi canlandıracak projeye başladı. “Bir Öğrenci, Bir Hikaye, Bir Yaşam” adlı projeye farklı şehirlerde bulunan okullarda katkı sağladı.

Türkçe Öğretmeni ve Proje Sorumlusu Başak Özen Acıkır’ın projeye dair açıklamasının tamamı şu şekilde:

“2020 sonbaharında güzel bir eTwinning proje fikri çevresinde farklı şehirlerden bir araya geldik: Projemizin adı “ BİR ÖĞRENCİ, BİR HİKAYE, BİR YAŞAM”

Amacımız; çocuklarımızın analitik, eleştirel düşünme yeteneklerine sahip, üretebilen bireyler olarak yetişebilmelerine katkıda bulunmak. Ayrıca değişen dünyada insani değerlere sahip, kendini yazılı/sözlü iyi ifade edebilen, kendinden farklı olanlara saygılı, günümüz teknolojilerini eğitim hayatında kullanabilen, ekip içerisinde işbirlikli çalışabilen, yaşadığı çevre ve doğa hakkında fikre sahip bireylerin yetişmesi toplumumuz için çok önemli. Bu önemli noktada biz öğretmenlere çok büyük sorumluluklar düşmekte.  Bu nedenle çocukların bu uğraşlarını eğitim sürecine dahil etmek istedik. Bu aktivitelerle proje ekibine dahil olan çocukların okuma alışkanlıklarının pekişeceği gibi yazma serüvenine de ilk adımı atmış olacaklarını düşünüyoruz.

Projemiz yaklaşık dört ay sürecek, 2021 Ocak ayında sonlanacak.

Bu zamana kadar çok verimli bir süreç geçirdik. Öğrencilerimizle online toplantılar düzenledik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na, 10 Kasım Atatürk Haftası’na, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel etkinlikler yaptık. “Kulağımızda Türkümüz, Kağıda Döküldü Hikayemiz” etkinliğimizde eşleştiğimiz okullarımızdan gelen hikayeye kapak hazırladık, Voki uygulamasıyla seslendirdik. Çalışmalarımızı görme engelli arkadaşlarımızla paylaştık.

Aralık ayında proje öğrencilerimiz “Bilime Yolculuk” adlı kitabın yazarı Kadir Can Aydemir ile çevrimiçi söyleşide buluştular. Yazarlık adına merak ettikleri her şeyi sordular. Beklediğimizin üzerinde bir katılım oldu okullarımızdan, hem yazar hem meslektaşımızla gerçekten keyif aldığımız bir söyleşi oldu.

Projemiz, Aralık ayında Mevlana ve yeni yıl etkinlikleriyle devam etti. Ocak ayında ise ortak ürün hikaye tamamlama etkinliğimizi tamamladıktan sonra nihai ürünümüz olan hikayelerimizi yazıp e-dergi formatında birleştireceğiz. Sürecimizi yazmaya istekli, üretken öğrencilerimizle güzel bir ürün ortaya koyarak tamamlayacağız.”

Diğer yandan projeye katılım sağlayan okullar ve öğretmenlerin listesi de şöyle:

Ankara (Yahya Kemal Ortaokulu/Hatice Üstündağ- Mimar Sinan Ortaokulu/Özlem Demirci),  Kütahya (Moymul Ortaokulu/Aynur Atılgan),  Eskişehir (İki Eylül Ortaokulu/Başak Özen Acıkır),  Mersin (Huzurkent Atatürk Ortaokulu/Nurcan Sağlam-  Mezitli İmamhatip Ortaokulu/Eray Daloğlu- Ahi Evran İmamhatip Ortaokulu/Aslı Gültekin),  Samsun (Belediye Ortaokulu/Saadet Çay),  Nevşehir( 23 Nisan Ortaokulu/ Sibel Alper).