Afyon Postası’dan Pınar Demirdağ'ın ulaştığı kaynaklara göre olay şöyle anlaştıldı:

Yurt dışında yaşayan bir kadının, ailesinin yaşadığı Eskişehir’in Çifteler ilçesine geldiğini, kadının kendisi dahil eşi ve bakıcısı ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde test yapıldığı ve bu testlerde 3 kişinin sonucunun pozitif çıktığını öğrenildi. Testleri pozitif çıkan kadının daha önce Emirdağ’a gelerek 9 kişiyle yemek yediklerini tespit edildi.

ESKİŞEHİR’DE HASTANEDELER

 “Yurt dışında yaşayan Emirdağlı kadın hemşerimiz var ailesinin yaşadığı Eskişehir Çifteler’e geliyor. Kadının eşi engelli. Bu yüzden eşine bir bakıcı bakıyor. Bu kişilere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde test yapıldı. Ne yazık ki hem kadında hem eşinde hem de bakıcısında koronavirüs pozitif çıktı”

VİRÜS TAŞIYAN KADIN EMİRDAĞ’DA YEMEK YEMİŞ

 “Yurt dışından gelen ve virüsü taşıdığı tespit edilen bu kadının Emirdağ’da 9 kişilik bir gurupla yemek yediğini öğrendik. Bu 9 kişiden 1 kişide daha sonraki günlerde yemekli bir toplantı düzenlediğini tespit ettik. Şu anda bu 9 kişi evlerinde gözetim altında. Dışarı çıkmalarına müsaade edilmiyor.”

EMİRDAĞ’DA ÖNLEMLER ALINDI

Afyon Postası’nın görüştüğü yetkililer tüm önlemleri aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Emirdağ çok özel bir ilçe. Yurt dışında çok sayıda gurbetçimiz var. Bu gurbetçilerimiz yaz dönemini ilçemizde geçiriyor. Bu yüzden bizlerde 20 gün öncesinden tüm tedbirlerimizi aldık. Halk otobüslerimizi kapattık. Kahvelerimizi bakanlık kararından çok daha önce kapattık. İlçemizde Korona Komisyonu oluşturduk. Bu komisyon günde 2 kez toplanıyor. Afyon halkı gönlü rahat olsun. Biz tüm tedbirlerimizi aldık. Ekiplerimizle gece gündüz yoğun bir çalışmamız var. İnşallah bu günlerden hep birlikte çıkacağız.” dedi