Eskişehir Türk Ocağı’nda Kurban Bayramı vesilesiyle geleneksel bayramlaşma töreni coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. Bayramlaşma programında Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, hem birlik mesajı verdi hem de güncel siyasi gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Kutlama programında konuşan Prof. Dr. Ünal, katılımcıların bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Türkiye'nin son 5-6 aydır yeniden "açılım süreci" benzeri bir gündemle meşgul olduğunu ifade eden Ünal, geçmişte yaşananların millet hafızasında hâlâ canlı olduğunu vurguladı. Emperyalizmin uzun vadeli hedeflerine dikkat çeken Ünal, bu süreçte yapılan hataların yeniden tekrarlanmaması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında halkın sabırlı tavrına dikkat çeken Ünal, “Türk milletinin bağrında bir dip dalga var. Bu sessizlik tepkisizlik olarak görülmemeli. Gerekli görülürse bu millet Kuvayi Milliye ruhunu yeniden ortaya koyabilecek iradeye sahiptir” dedi.

Prof. Dr. Ünal, Türkiye’nin enerjisini ve stratejik odağını Türk dünyasına yönlendirmesi gerektiğini vurguladı. Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkelerle iş birliğinin güçlenmesi gerektiğini belirten Ünal, Türk Devletleri Teşkilatı’nın daha ciddi, planlı ve kurumsal yapılarla hedeflerine ilerlemesi gerektiğini ifade etti.

Türk devletinin, terör örgütleriyle hiçbir zeminde muhatap olamayacağını net bir dille ifade eden Ünal, anayasa değişikliği tartışmalarının da halkta ciddi bir endişeye neden olduğunu söyledi. “Binlerce cana mal olmuş bir yapıyla pazarlık olmaz, bu devlet ağaç kovuğundan çıkmadı” diyerek net bir tutum sergiledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı