CHP Eskişehir İl Başkanı Kılıç’tan 2 Eylül mesajı
CHP Eskişehir İl Başkanı Kılıç’tan 2 Eylül mesajı
İçeriği Görüntüle

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, “2-3 gün önce 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızdan sonrasında, 2 Eylül Eskişehir'in kurtuluşu olarak teşkilatlarımızla beraber Atatürk Anıtı'na çelengimizi takdim ettik.

30 Ağustos 1922'den öncesinde Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu büyük taarruzu başlattığı süreçte, yanında ve etrafında inanmış 9 kişiyle Samsun'a çıktığı günü itibari sonrasında kendisine birçok söz ve söylemde bulunuldu.

'Paramız yok' dediler, 'Bulunur' dedi. 'Ordu yok' dediler, 'Kurulur' dedi. 'Bu savaş, mücadele' dediler, 'Kazanılır' dedi. Ve bunun akabinde 30 Ağustos gibi kutlu bir zafer aziz Türk milletine kazandırıldı.

Hemen sonrasında da 2 Eylül gibi özel bir günde düşman işgalinden şehrimiz ve şehrimiz kurtuldu. Eskişehir hem Cumhuriyet'in hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceğe aydınlık yüzüdür.

Bugün 2 Eylül'de bundan tam 104 yıl öncesine de dayanarak baktığımızda birçok çağdaş, modern, gelişmişlik ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yarınlarına ayna tutan bir şehir olarak biz bugün burada bu zaferi büyük coşkuyla kutluyoruz” diye konuştu.

“Devlet tüm siyasi kurumlara eşit mesafede davranmalı”

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ulucan, Vilayet Meydanı’nda bazı siyasi partilere basın açıklaması yapma izni verilmesine de tepki gösterdi.

Ulucan, “Fakat ülke olarak içinden geçtiğimiz zor ve sıkıntılı günlerde de devletimize, milletimize bağlı olarak, devletimizin vermiş olduğu kaideler doğrultusunda da hareket ediyoruz.

Ama biz şunu da bazı noktalarda net görüyoruz: Bugün siyasette de ayrımcılığın yapıldığı, kamu bürokrasisinde de ayrımcılığın yapıldığını net noktada görüyoruz.

Ama bunu Eskişehirli hemşerilerimizle beraber, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aydınlık yüzü olan Eskişehirliler olarak da sabırla takip edip gözlemliyoruz.

D59Acaac 3D38 4F35 8B89 B06Fd36F1652

Devletin her türlü kolluk kuvvetleri, her türlü kural ve kaidelerini işleten her kademesine karşı da saygımız İYİ Parti olarak da sonsuzdur.

Az önce bir olayla karşılaştık, bunu da kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bize daha önce valilik tarafından bir yazı gönderilmişti; 30 Ağustos veya herhangi bir işte 2 Eylül ya da 29 Ekim gibi törenlerde Valilik önünde basın açıklaması yapılmaması hususunda.

Biz bu kural ve kaideye daha önce yaptığımız programlarda uymuştuk ama 30 Ağustos'ta bazı partilere siyasi inisiyatif gösterildiği ya da atlatıldığını düşünüyoruz.

Bunun da bu konuda altını çizerek devlet burada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde kurulmuş, Meclis'te grubu olan ya da siyasi faaliyetlerini demokratik çerçevede gösteren her kurum ve kuruluşa karşı eşit mesafede davranması gerektiğini söylüyorum” diye konuştu.

Kaynak: Seren Çatalçam