Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden gece saat 01.00’de Antalya yönüne hareket eden şehirler arası seyahat otobüsünde bir yolcu, seyahat konforunun kısıtlandığı ve fiziki şartların yetersiz olduğu gerekçesiyle şikayette bulundu.
Edinilen bilgilere göre bir vatandaş, otobüs personelinin kendi oturma alanı olmaması nedeniyle yolcu alanını kullandığını öne sürdü. Muavinin hemen ön kısımda ve koltuk hizasında oturması sebebiyle bacak mesafe alanının daraldığını belirten yolcu, ödediği bilet ücretinin karşılığı olan konforlu seyahat hizmetini alamadığını ifade etti.
Söz konusu yolculuk sırasında araç içerisindeki klima sisteminin de olumsuz şartlar oluşturduğu kaydedildi. Gece saatlerinde otobüs kabin içinin aşırı soğuk olduğunu belirten yolcular, ortam sıcaklığının ideal seviyeye getirilmemesinden dolayı rahatsızlık yaşadı. Uzun yolculuk boyunca süren soğuk hava nedeniyle çok sayıda seyahat edenin mağdur olduğu bildirildi.
Yazılı Açıklama ve İnceleme Talebi
Yaşanan durumları görsel delillerle kayıt altına alan yolcu, ilgili seyahat firmasına resmi başvuruda bulunarak konunun detaylıca incelenmesini talep etti. Şikayet sahibi, personel düzenlemesi ve araç içi iklimlendirme sorunlarına karşı önlem alınmasını, benzer durumların tekrarlanmamasını ve tarafına konuya ilişkin yazılı bir geri dönüş yapılmasını beklediğini kaydetti.





