Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Eskişehir Hayvan Pazarı kapılarını açtı. Bu yıl pazarda, vatandaşların kesim işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla yeni kesim alanı hizmete sunuldu. Kesim yapmak isteyenler, 1 Haziran 2025 tarihinden itibaren pazar veznesine giderek 750 TL ücret karşılığında kesim sırası alabilecekler.

Hayvan Pazari Kurban Bayrami’na Hazir (2)

Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, hem kurbanlık hayvanların hem de hayvan üreticilerinin rahat ve konforlu bir satış süreci geçirmesi için pazarda kapsamlı bakım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirdi. Hayvan pazarındaki tüm tesislerde onarım ve temizlik yapıldı; çay ocağı, idari bina ve personel konteynerlerinde genel bakım tamamlandı.

Eskişehir Hayvan Pazarı’nda engelli vatandaşlar için özel olarak tasarlanmış engelli tuvaletleri ve ayrı ayrı düzenlenmiş kadın-erkek duş ve tuvalet alanları yeni tesisler arasında yer aldı. Ayrıca pazar alanında kapsamlı bir çevre düzenlemesi yapılarak, ferah ve düzenli bir ortam oluşturuldu.

Hayvan Pazari Kurban Bayrami’na Hazir (15)Hayvan pazarının arka bölümünde yer alan açık küçükbaş kesim alanına ek olarak, küçükbaş hayvan padokları içinde kapalı ve hijyenik kesim alanı oluşturuldu. Bu sayede kesim işlemleri daha düzenli ve sağlıklı koşullarda yapılabilecek.

Kaynak: Bülten