Türkiye'nin en popüler tatil bölgelerinin başında gelen Bodrum'da her sene olduğu üzere bu sezonda da elit plajlar, lokantalar ve konaklama tesisleri tarifelerini oluşturdu. Tanınmış isimlerin uğrak noktası olan şatafatlı mekanlar ise hesap pusulalarını euro cinsinden tazeledi. Örnek vermek gerekirse; popüler bir otel, sahile bir kişinin giriş yapabilmesi adına tam 230 euro talep ediyor.
Menülerdeki Şok Rakamlar
Bölgenin bilindik bir firması misafirlerine sunacağı listeyi kamuoyuna duyurdu. Belirlenen taze tarifelere bakıldığında; bir adet hamburgerin 42 euro, lahmacunun 30 euro, salata çeşitlerinin 42 euro ve pizzanın 40 eurodan satılacağı görülüyor. Bu absürt fiyatlandırma politikası, kısa sürede dijital platformlarda büyük yankı uyandırarak tartışmaların odak noktasına yerleşti.

Gecelik Konaklamada Servet Talebi
Sabah gazetesinin sayfalarına taşıdığı bilgilere göre, yöredeki pansiyon ve otellerde bir gecelik barınma bedelleri 10 bin TL seviyesinden start alarak en üst düzey ultra lüks konseptlerde 100 bin TL barajına kadar tırmanabiliyor. Tatilcilerin ceplerini zorlayan bu tutarlar, özellikle iç turizmdeki ekonomik dar boğazı bir kez daha gözler önüne seriyor.
Bütçe Dostu Alternatifler Mevcut
Gündeme düşen bu yüksek rakamlar pek çok kişinin gözünü korkutuyor olsa da turizm alanındaki temsilciler, bu yaz döneminde iç piyasadaki gezginlerin bütçesini sarsmayacak mekanların da bulunduğunu vurguluyor. Bölge merkezi ve çeşitli noktalardaki yerel lokantalarda lahmacunu 200 TL'ye, hamburgeri ise 500 TL civarına tüketmenin mümkün olduğunu dile getiren otoriteler, "Bütçe dostu ucuz oteller de ilçemizde fazlasıyla var" diyerek paniğe kapılmamak gerektiğinin mesajını veriyor.


