Eskişehir’de bayram dönemlerinde yaşanan trafik yoğunluğu, özellikle belli başlı kavşaklarda sürücülere zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar, hem Arefe Günü Asri Mezarlık yönüne gidiş ve dönüş saatlerinde hem de Kurban Bayramı'nın birinci günü sabah saatlerinde yaşanan trafik sorunlarına çözüm bekliyor.
Arefe günü, Diş Hastanesi – Kalabak Suyu – İtfaiye – Yenikent güzergahlarının kesiştiği göbekli kavşakta yoğunluk nedeniyle trafik adeta kilitleniyor. Vatandaşlar, bu kavşağa mutlaka trafik polisi görevlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.
Benzer şekilde, Kurban Bayramı’nın 1. günü sabah saatlerinde kesim alanlarına gidiş ve dönüşler sırasında Alpu Kavşağı'nda da ciddi bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor.
Vatandaşlar, bu iki noktada bayram dönemlerinde trafik polisinin aktif görev almasının, trafik güvenliğini sağlamada ve olası kazaların önüne geçmede etkili olacağını ifade ediyor.