Bu kapsamda, Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik özel bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte, AFAD ekip aracı ile arama-kurtarma çalışmalarında kullanılan çeşitli malzemeler öğrencilere tanıtıldı. Uygulamalı sunumların ardından öğrencilere afet farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde, olası afet durumlarında nasıl davranılması gerektiği, temel güvenlik önlemleri ve bireysel hazırlık konularında bilgiler paylaşıldı.
AFAD Eskişehir yetkilileri, “Afetlere karşı bilinçli bir toplum oluşturmak adına eğitim faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor,” açıklamasında bulundu.
Öğrencilerden yoğun ilgi gören etkinlik, genç neslin afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmasının önemine dikkat çekti.