Babalar günü, babalarımıza olan sevgi, saygı ve minnettarlığımızı ifade etmek için var olan, bizlere bu fırsatı sunan özel bir gündür. Çocukların sevgi ve saygıyı aşılayan, her zorlukta yanlarında olan, çocuklarının mutluluklarıyla mutlu olan, başarılarıyla gurur duyan bütün babalar özeldir.

Babalar Günü, babalarımızın desteklerini ve emeklerinin bizler için değerini belli etmeye yarayan bir fırsattır. Bu özel gün, onlara verdiğimiz değer, gösterdikleri fedakarlıklara olan minnetimizi ve sevgimizi göstermeye yarayan önemli bir gündür.

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Babalar Günü, ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge, 1924 yılında kutlamaları desteklemiş ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. Daha sonra, o dönemin başkanı Lyndon Johnson, 1966 yılında haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını belirten bir bildiri yayımlamıştır. Sonrasında, 1972 yılında imzasıyla Babalar Günü resmi tatil ilan edilmiştir.

Peki, babalar için özel bu gün ne zaman? İşte detaylar...

2024 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar günü her yıl Haziran ayı'nın üçüncü haftasında kutlanır. Bu sene 2024 Babalar günü tarihi ise; 16 Hazirandır. Babalar günü 16 Haziran 2024 tarihinde kutlanacak. 

Kaynak: Eskisehir Net Haber Merkezi