Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu anlamlı günde gençliğe olan vurgusunu etkinlikleriyle pekiştirerek, Atatürk’ün gençliğe olan güvenini ve armağanını bir kez daha hatırlattı. Etkinlikler, Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin katkılarıyla geniş bir katılımcı kitlesine hitap etti.
Adalar’daki “Spor Şenliği” alanında açılan stantlar, atölyeler, e-spor yarışmaları ve spor alanları katılımcılara renkli ve enerjik bir atmosfer sundu. Sahne gösterileri ve çeşitli aktivitelerle gençler, 19 Mayıs’ı coşkulu bir şekilde kutladı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, etkinlikleri ziyaret ederek gençlerin bayram coşkusunu paylaştı. Başkan Ünlüce, gençlerle birlikte masa tenisi ve diğer oyunlara katılarak etkinliklerin keyfini çıkardı. Ayrıca, fotoğraf çektirme taleplerini de geri çevirmeyen Başkan Ünlüce, etkinlik alanında gazeteci-yazar Ömür Sabuncuoğlu ile bir araya gelip keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Porsuk Çayı üzerinde düzenlenen Red Bull Bot Kapışması ise izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatarak etkinliğin en ilgi çekici aktivitelerinden biri haline geldi. Müzik, sahne, spor ve dans gösterileriyle coşkunun zirveye ulaştığı etkinlik, gün boyu süren eğlenceli bir kutlamaya dönüştü.